Тиреодектомија - хируршко отстранување на тироидната жлезда (видео анимација)

При проблеми со тироидната жлезда лекарите можат да препорачаат да се направи делумно или целосно отстранување на оваа жлезда (тотална тиреодектомија). Ако сакате да разберете на кој начин и зошто се прави оваа процедура погледнете ја оваа видео анимација...

 

www.doktori.mk, 07.02.2015

Последна вест

Најчитани статии - медицина