Ефикасен природен рецепт за подобрување на циркулацијата и заштита на крвните садови

Ви претставуваме ефикасен природен рецепт кој се користел со децении помеѓу луѓето, и се смета дека е многу ефикасен за подобрување на циркулацијата на крвта и заштита на срцето и крвните садови. Рецептот се состои од состојки кои лесно можат да се најдат на нашите простори, затоа ви препорачуваме и вие да го пробате ...

Потребни сосојки

  • 40 грама сув невен

  • 40 грама сува мајчина душица

 

  • 40 грама сува коприва

  • 3 гранчиња рузмарин

  • 3 гранчиња ајдучка трева

  • 3 гранчиња кантарион

  • 1 литар ракија

Подготовка:

Сите горенаведени состојки се ставаат во тегла. Потоа се преливаат со ракија и се остава да отстојат 30 дена во темна просторија. Се консумира по една кафена лажичка наутро и навечер.

www.doktori.mk, 06.02.2014

Последна вест

Најчитани статии - исхрана