Конгестивна срцева слабост - зошто настанува и како изгледа? (3Д видео анимација)

Конгестивната срцева инсуфициенција (слабост) е состојба карактеризирана од инсуфициентниот крвен аутпут (количина на испумпана крв) и конгестија на ткивата предизвикана од насобирање (акумулација) на течности. Ова вака напишано можеби ви звучи комплицирано, но ако го погледнете следното кратко видео, ќе сфатите што точно е конгестивната срцева слабост, зошто се јавува и како изгледа срцето при оваа состојба...

 

www.doktori.mk, 18.05.2014

Последна вест

Најчитани статии - медицина