Едноставен домашен рецепт за борба против холестеролот

Зголемените вредности на лошиот (LDL) холестерол се чест проблем меѓу луѓето. Покрај лековите луѓето бараат и решение во алтернативната медицина. Од таа причина ви презентираме уште еден многу едноставен и ефикасен рецепт за борба против вишокот на холестерол во крвта.

Потребни состојки:

  • 500 мл ракија

  • 1 гранче пелин

Подготовка и начин на употреба:

Ракијата се става во стаклено шише или тегла. Потоа се додава гранчето пелин. Смесата треба да се остави да одстои 40 дена на светло. Потоа се процедува и се пие по половина ракијска чаша секое утре пред јадење. 

 

 

www.doktori.mk, 10.01.2014

Последна вест

Најчитани статии - исхрана