Победете ја анемијата на едноставен и лесен начин (рецепт)

Секој што пати од анемија знае колку макотрпно е да се поправи крвната слика. Луѓето пробуваат разни рецепти, суплементи и јадења за кои веруваат дека можат да ја поправат нивната крвна слика. Денес ви презентираме нов рецепт против анемија, кој според луѓето кои го пробале е многу делотворен. 

Состојки

  • 1 тегла мед

  • 1 тегла таан

  • 3 супени лажици семе од коприва

Подготовка и консумирање 

Постепено се додаваат медот и таанот и се мешаат исклучиво со лажица. Не се користи миксер. Кога смесата ќе се изедначи, се додава семето од коприва и повторно се меша. Се консумира секое утре пред оброк, по една супена лажица за ворзрасни и една кафена лажица за деца. 

 

www.doktori.mk, 29.12.2013

Последна вест

Најчитани статии - исхрана