Десет неверојатни факти за мозокот кои не сте ги знаеле (видео)

Мозокот е во секој поглед најмоќниот и најчудесниот орган во човековото тело тој секогаш ги фасцинирал научниците бидејќи постојано доаѓаат до нови сознанија во врска со него. Еве кои се десетте неверојатни факти поврзани со мозокот.

 

www.doktori.mk, 28.12.2013

Последна вест

Најчитани статии - медицина