Што претставуваат крвните групи и зошто е важно да ги знаеме? (видео)

Која крвна група сте вие? Сте се запрашале ли некогаш на кој начин се поделени крвните групи во АБ0 систем и што е тоа што прави истите да се различни? Ако на една личност се даде крв која не е соодветна, организмот ќе реагира бурно и истата ќе ја смета како непријателска при што ќе се обиде да ја уништи. Зошто? Каде е трикот? Погледенете во видеото кое следува ...

 

www.doktori.mk, 24.12.2013

Последна вест

Најчитани статии - медицина