Што е срцев пејсмејкер и како се вградува (видео анимација)

Пејсмејкерот е уред кој ја стимулира срцевата работа.Оваа процедура трае 1-2 часа под локална анестезија се очекува пациентот да остане во болницата 1 до 2 дена. Во продолжение следува видео анимација која ќе ви објасни зошто и како се вградува пејсмејкерот на срцето.

 

www.doktori.mk, 29.05.2014

Последна вест

Најчитани статии - медицина