Ендометријална биопсија -Како се изведува и зошто се прави (видео анимација)

Ендометриумот е внатрешен слој на матката. Многу заболувања ги зафаќаат овие клетки при што кај жената се јавуваат разни симптоми. Најголем дел од состојбите кои ги зафаќаат овие клетки бараат биопсија која ќе утврди за што точно се работи.

Ние денес ви го претставуваме начинот на изведување на ендометријална биопсија и точните индикации за истата. Погледнете ....

www.doktori.mk, 27.11.2013

Последна вест

Најчитани статии - медицина