Што всушност претставува крвниот притисок? (видео анимација)

До сега многу пати сме зборувале за тоа зошто е опасен крвниот притисок и како треба да се регулира. Но, сте се запрашале ли некогаш што всушност претставува крвниот притисок? Одговорот го има следната кратка видео анимација ...

 

www.doktori.mk, 25.11.2013

Последна вест

Најчитани статии - медицина