Гихт (видео анимација)

Гихтот е метаболно заболување кое се манифестира со појава на акутен артритис, појава на тофи и појава на хронична уратна артропатија кај нелекуваните. Гихтот започнува ненадејно, обично во текот на ноќта, со исклучително силни болки. Денес ви предлагаме да го погледнете видеото кое е кратко, но прецизно ќе ви опише што се случува во организмот при состојба на гихт ...

 

www.doktori.mk, 15.11.2013

Последна вест

Најчитани статии - медицина