Камен на бубрег - дознајте како настанува и зошто се јавува (видео анимација)

Камен на бубрег е состојба која се јавува кај голем дел од населението во светот, но и во нашата држава.

Сигурно некогаш сте се запрашале што е причината за негово настанување? Како тој успева да се појави во бубрезите? Одговорот на овие прашања го има следната видео анимација ...

www.doktori.mk, 29.10.2013

Последна вест

Најчитани статии - медицина