Што претставува акутна миелоидна леукемија? (видео анимација)

Акутната миелогена леукемија, исто така позната како акутна нелимфоцитна леукемија (ANLL), е рак на моноцитите и / или гранулоцитите. Леукемиите зафаќаат 2% од сите случаи на рак. Бидејќи леукемијата е најчестата форма на рак кај децата, таа е често се смета како болест на детството. Денес нема да ви раскажуваме за леукемијата, туку ќе ве оставиме сами да разберете што всушност претставува таа, преку следната видео анимација ...

 

www.doktori.mk, 17.10.2013

Последна вест

Најчитани статии - медицина