Како се создаваат гасовите во дигестивниот систем и зошто се јавуваат? (видео анимација)

Гасовите нормално се јавуваат при дигестија на храната во дигестивниот систем. Некои типови на храна се склони кон создавање на повеќе гасови други пак кон помалку. Како се создаваат гасовите во дигестивниот систем и зошто се јавуваат? Погледнете ја денешната видео анимација ...

 

www.doktori.mk, 10.10.2014

Последна вест

Најчитани статии - занимливости