Отстранување на колоректален карцином на класичен и лапараскопски начин (видео анимации)

Колоректалните карциноми се многу чести и се вбројуваат во првите пет најчести карциноми во светот. Денс преку две видео анимации ви ги презентираме постапките за санирање на овој тип на карцином на класичен и лапароскопски начин ...

Лапароскопски начин

 

Класичен начин

Дознјате повеќе за колоректалниот карцином во авторскиот текст на д-р Зоран Јаневски >>>

www.doktori.mk, 30.09.2013

Последна вест

Најчитани статии - медицина