Како настанува констипација? (видео анимација)

Запекот е непријатна состојба со која се има сретнато секој човек барем неколку пати во животот, а некои со оваа состојба се среќаваат многу често. Погледнете како се формира изметот во дебелото црево и што се може да причини опстипација:

 

 

Ве упатуваме да дознаете повеќе за настанувањето и лекувањето на оваа состојба во следниот авторски текст на д-р Дарко Стојановски >>>

www.doktori.mk, 27.04.2014

Последна вест

Најчитани статии - медицина