Како стресот на модерното време влијае врз вашето тело - Видео анимација која морате да ја погледнете

Стрес, тоа е онаа состојба која буквално го оптеретува и тивко го уништува нашето тело. Но, кој е механизмот преку кој стресот го уништува телото? Модерното време со себе носи и модерни начини на предизвикување на стрес. Како точно се случува тоа?

Видео анимацијата која следи трае само три минути, но може навистина многу да ве научи. Затоа, не пропуштајте да ја погледнете ...

 

www.doktori.mk, 01.09.2013

Последна вест

Најчитани статии - занимливости