Бањање кое ќе ве остави без здив - Видео

извор: www.ringeraja.mk

 

Sonia Rochel е мајка на четири деца и сестра во педијатрија повеќе од тринаесет години. Од нејзиното искуство со новороденчиња развила нова техника на бањање, која се нарекува "Thalasso Bain bebe" и е наменета за бебиња до два месеци.

 

За разлика од класичното бањање кои трае околу 4 минути, "Thalasso Bain Bebe" трае од 10-15 минути со вода од славина која имитира движења додека бебето било во мајчиниот стомак.

Во позадина свири релаксирачка музика. Нели Ви се чини како бебето да е во некој друг свет? Видеото кое ќе Ве остави без зборови Ви нуди неколку моменти од ова возбудливо искуство.

Родителите не би требало да си играат "Thalasso Bain bebe", препорачува Sonia, но она што можат да направат е да одвојат повеќе време за бањање, претворајќи ги тие моменти во неповторливи.

 

Уживајте!

 

 

 

www.doktori.mk, 26.07.2013

Последна вест

Најчитани статии - животен стил