Како функционираат антителата на имунитетот (видео анимација)

Со помош на антителата нашиот имунитет го достигнува врвот на својата успешност. За имунитетот конкретно веќе имаме многу пати пишувано, денес имаме за цел сликовито да ви го прикажеме принципот "клуч-брава", на антителата со антигените и ефикасноста на отстранување на страните организми од телото. Видео анимацијата која следува е кратка, но интересна и вреди да ја погледнете.

 

www.doktori.mk, 23.07.2013

Последна вест

Најчитани статии - занимливости