Што е цироза на црниот дроб - 3Д анимација

Цирозата претставува хронично прогресивно заболување на црниот дроб. Oваа состојба денес е многу честа. Црниот дроб може да биде оштетен од повеќе причинители. Денес ви претставуваме интересна видео анимација во која можете визуелно да разберете што всушност претставува цирозата.

 

Прочитајте повеќе за цирозата >>>>>

www.doktori.mk, 02.07.2014

Последна вест

Најчитани статии - медицина