Како се прави мамографија - ВИДЕО анимација

Мамографијата е радиолошка метода за преглед на дојките. Повеќе од важно е да се прави оваа превентивна и дијагностичка метода. Но, на кој начин се изведува? 


Пред да пристапите кон правење на мамограм, погледнете го ова кратко, но многу корисно видео кое ќе ви покаже и објасни детално како се прави мамографија.

Прочитајте повеќе за мамографијата >>>>>

www.doktori.mk, 03.06.2013

Последна вест

Најчитани статии - медицина