Што е сколиозата и како настанува? - ВИДЕО АНИМАЦИЈА

Сколиозата е медицинска состојба која што се карактеризира со искривување на 'рбетот. Постојат три типа на сколиоза: вродена, идиопатска (од непознат причинител) и невромускулна.

Сколиозата е голем проблем во светот. Повеќе од 20 милиони луѓе се дијагностицирани со сколиоза само во САД. Денес ви презентираме една видео анимација во која е објаснето како настанува и како се препознава идиопатскиот тип на сколиоза.

www.doktori.mk, 30.05.2013

Последна вест

Најчитани статии - медицина