Како настанува малигниот меланом? (ВИДЕО)

Малигниот меланом е еден од најопасните карциноми со кои се соочува човештвото. Постојат многу ризик фактори кои се причина за настанување и развој на овој неверојатно мал, но многу инвазивен карцином. Денес ви претставуваме една видео анимација во која јасно се гледа што се случува за време на настанување на малигниот меланом.

 

www.doktori.mk, 27.05.2013

Последна вест

Најчитани статии - медицина