Што точно се прави при обрежувањето? (видео анимација)

Обрежувањето кај мажите е значајно од две гледишта, верско и здравствено Во некои религии тоа се смета за задолжително и се прави кај секој маж, во Христијанството тоа не е случај, а го прават луѓето по желба. Од здравствена гледна точка да се биде обрежан има свои плусови и свои минуси. Сепак многумина се љубопитни што точно се прави при обрежувањето? Денес ви представуваме анимација која трае само половина минута, а ќе ви ги реши сите дилеми...

Ако сакате да прочитате повеќе за обрежувањето кај мажите кликнете тука.

www.doktori.mk, 02.05.2014

Последна вест

Најчитани статии - медицина