Вежби за бицепс и трицепс - за почетници (видео)

Досега зборувавме за вежби за слабеење и обликување на телото, а денес решивме да ви презентираме малку поинакви вежби кои особено ги интересирааат младите мажи, кои сакаат да ги развијат и обликуваат мускулите. Овие вежби се изведуваат во теретана, а нивното правилно изведување е клучно за да постигнете ефект, но и за да не се повредите.

Многу од вас се мислат дали да започнат да одат во теретана, други пак веќе започнале, и не се сигурни во тоа дали вежбите ги прават правилно. Реално кога сте во теретана сите кои се околу вас ќе ви даваат различни совети за тоа како правилно да ги правите вежбите, па вие редовно ќе бидете во дилема што всушност е она правото. Денес ви претставуваме видео вежби кои ќе ви објаснат како правилно треба да вежбате за да ги развиете бицепсите и трицепсите. Следејќи го примерот на видеото ќе можете да бидете сигурни дека вежбите ги изведувате правилно. Секако овие вежби можете да ги изведувате и дома доколку имате тегови, но морате да внимавате да не се повредите.

www.doktori.mk, 25.04.2013

Последна вест

Најчитани статии - вежби