Како настануваат хемороидите? (видео анимација)

За хемороидите сите знаете, голем дел од луѓето имаат сериозен проблем со хемороидите. Хемороидалните јазли претставуваат комплeкс на артериовенски анастомози. Поделбата е извршена спрема аналниот отвор. Надворешните се покриени со кожа, додека внатрешните со слузокожа. 

Денес ќе ви представиме кратко видео со кое за само една минута, ќе сфатите што се хемороидите и како настануваат.

повеќе за хемороидалните јазли >>>>>>>>

неколку корисни совети против хемороидите >>>>

www.doktori.mk, 18.04.2013

Последна вест

Најчитани статии - медицина