Природно породување vs. Царски рез (видео анимации)

Денеска породувањето е можно на два начина: По природен пат и со царски рез. Дали можеби сте љубопитни како детето излегува од матката при природен начин на породување, а како со царски рез? Во продолжение ви нудиме две кратки видео клипчиња кои нема ве остават рамнодушни.

Првата анимација ни го представува излегувањето на бебето од матката на природен начин, кратко, но интересно и јасно ....

Вториот клип ни претставува вадењето на бебето од матката со царски рез:

 

Како Вие сакате да го родите вашето дете?

www.doktori.mk, 11.04.2013

Последна вест

Најчитани статии - медицина