Кегелови вежби, за интензивен оргазам и подобро интимно здравје кај жената (видео)

Секоја жена без обѕир на тоа колку години има и колку е сексуално активна, треба да ги практикува кегеловите вежби. За кегеловите вежби можеби веќе сте слушнале, тие ќе и помогнат на жената за полесно постигнување оргазам, подобрување на интимното здравје, и сексуалниот живот.

Се работи за вежби кои ги активираат и одржуваат карличните мускули. Како и сите други мускули, и карличните, ако не се вежбаат ќе ја изгубат својата сила. Во подоцнежните години ова може да допринесе до појава на инконтиненција (не задржување на урина) кај жената, што е чест голем проблем. Затоа ние денес ви претставуваме едно видео кое ќе ви објасни како да започнете со примена на кегеловите вежби. Ова видео е за почетници, внимателно слушајте и обидете се да ги практикувате упатствата.

 

www.doktori.mk, 06.04.2013

Последна вест

Најчитани статии - вежби