Како делуват антиоксидантите (видео анимација)

За антиоксидантите многу сме зборувале, а веруваме дека и многу сте слушнале. Тие се важни за неутрализирање на слободните радикали во организамот, кои доколку не се неутрализираат можат да предизвикаат оштетување на клеките.

Денес нема да ви зборуваме за нивната важност туку ќе ви представиме едно видео, кое на визуелен начин ќе ви објасни што се антиоксидантите и како делуваат.

 

 

 

www.doktori.mk, 04.04.2013

Последна вест

Најчитани статии - медицина