Д-р Оз: 7 минутен рецепт за совршен ден

Погледнете како д-р Мехмед Оз, еден од најпопуларните доктори на денешницата го започнува својот ден. Тој вели дека неговиот утрински тренинг, кој до скоро важеше за една од неговите тајни му дава енергија за справување со секодневните предизвици.

Одговорот на прашањето како овој човек  успева истовремено да биде добар кардиохирург, медиумска ѕвезда и во одлична форма е во следното видео. Пред да започнете со тренигнот, докторот препорачува да ги имате на ум следните 2 едноставни правила:

  • Правило бр.1: Вежбајте во своите граници. Нема награда доколку вежбате со помал или поголем интензитет.
  • Правило бр.2: Не заборавајте да дишете правилно.

 

 

 

Ви посакуваме ден исполнет со енергија и виталност.

Живеј мудро. Живеј здраво.

www.doktori.mk, 11.09.2012

Последна вест

Најчитани статии - вежби