Како се лечи главоболка во Мозамбик?

Традиционалната медицина има свои позитивни страни, но во некои делови на светот знае и да застрани. Погледнете како  племeнските "доктори"  во Мозамбик лекуваат главоболка. 

Ветуваме, видеото ќе ве натера да го засакате нашиот здравствен систем со сите негови маани :-) 

-Дали сеуште те боли?

-Да.

-Плес...трас...плес...трас...

-А сега?

-Не, нe, ми помина, сamo престани да ме удираш  :-)

 

Се прашуваме само како ли овие луѓе ги лекуваат останатите болести...

www.doktori.mk, 02.09.2012

Последна вест

Најчитани статии - занимливости