Дневна доза од витаминoт "благодарност"

Поправете го вашето однесување преку изразување на дневна доза благодарност. Истражувањата покажуваат дека дури 90 % од луѓето се чувствуваат посреќни откако ќе изразат благодарност, а кај 75 % по ова благородна постапка се намалува стресот и депресијата, и се зголемува енергијата.

Затоа, започнете да размислувате на оваа тема. Потрудете се почесто да им се заблагодарувате на луѓето околу вас. Кога тоа ќе ви премине во навика пробајте барем еднаш на ден, во рок од 30 секунди  да се сетите на сите работи за кои сте благодарни во својот живот. Не ви текнува ништо? Еве, ќе ви помогнеме: благодарни сте за своето здравје, храна, семејство, пријатели . . .

прочитајте уште една дневна доза - совети за здравјето

www.doktori.mk, 30.01.2012

Последна вест

Најчитани статии - животен стил