Чувајте ја кожата и во зима

Сонцето претставува опасност за кожата не само во лето, туку и во зимските денови. За жал, веруваме ќе се сложите дека ретко кому му текнува да стави крема со заштитен фактор во зима.

Следете ги препораките на лекарите и створете навика да аплицирате вакви креми врз деловите од телото кои се изложени на сончевите зраци. На тој начин, заедно со превенцијата на кожните малигни заболувања, ќе превенирате и стареење и оштетување на кожата поради штетните ефекти на ниските температури.

други совети >

 

www.doktori.mk, 19.01.2012

Последна вест

Најчитани статии - животен стил