Помогнете си грижејќи се за зеленилото

Грижете се за зеленилото – тоа ќе има позитивен ефект на вашата целокупна благосостојба. При тоа, не е важно дали ќе засадите растение во саксија или цела леа во градината.

Резултатите од едно неодамнешно истражување спроведено врз луѓе со срцеви заболувања, покажале дека занимавањето со хортикултура инстантно ја намалува срцевата фреквенција и го подобрува расположението

Одвојувајќи време за градината ќе го тргнете фокусот од стресните мисли и полесно ќе се релаксирате.

кон претходните совети >

www.doktori.mk, 16.01.2012

Последна вест

Најчитани статии - животен стил