Време е за истегнување

Флексибилноста е клучна за одржување на правилна форма на телото. Во тоа се согласуваат и докторите и физиотерапевтите. Одржувањето на флексибилноста преку редовно истегнување ќе му помогне на телото да достигне оптимални фитнес нивоа и ќе ве направи поотпорни на повреди.

Флексибилните мускули го олеснуваат изведувањето на секојдневните активности и ви помагаат да се прилагодите на разните облици на физички стрес.

Имајте на ум дека редовното истегнување на целото тело помага и во превенцијата на некои чести болести, како артритис, шеќерна болест, болести на бубрезите и секако најчестите болести на денешницата – кардиоваскуларните болести.

Па, време е за истегнување –погледнете го нашето предлог видео>

 

 

 

 

 

кон останатите совети >

www.doktori.mk, 14.01.2012

Последна вест

Најчитани статии - вежби