Правилното дишење ни помага да се релаксираме

Многу често по стресен ден се чувствуваме преморени. Една од причините е тоа што забораваме да дишеме правилно.

Дишењето пополека и длабоко помага да се внесе што повеќе кислород во клетките, да се забави пулсот, да се намали крвниот притисок, да се подобри циркулацијата и како заеднички ефект на сите да се зголеми целокупната енергија на организмот.

 

други совети >

www.doktori.mk, 08.01.2012

Последна вест

Најчитани статии - животен стил