Вежбaјте како некогаш

Скокањето на јаже е многу ефективна кардио вежба.

Застанете во положба со лесно наведнати колена, јажето нека ви биде во висина на колковите, а дланките свртени кон телото. Внимавајте отскокот да биде еднаков со двете нозе, торзото да биде исправено, а при тоаколената да не бидат затегнати.

Не се препорачува да потскокнувате помеѓу два скока преку јажето. Подебело јаже се препорачува за почетниците, а потенко  за оние кои имаат кондиција и сакаат побрзо и поинтензивно вежбање.

 

други совети >

www.doktori.mk, 06.01.2012

Последна вест

Најчитани статии - вежби