Јаткасти плодови

Јаткастите плодови изобилуваат со здрави моносатурирани масти.

Денес за хранлив оброк наместо цели плодови може да употребите путер од некој од нив. На пр. земете пуетер од кикиритки, намачкајте го на едно парче ‘ржан леб и  “украсете”  со јаготки или други шумски плодови.

 На здравје!

 

други совети >

www.doktori.mk, 04.01.2012

Последна вест

Најчитани статии - исхрана