Интересни знаци кои ги откриваат годините - видео

Тежнеењето кон младешки изглед постои отсекогаш и кај сите. Само не секогаш успеваме во намерите. Кои се знаците кои откриваат дека старееме? 

 

 

 

10. Косата се проретчува

 9. Ноктите стануваат жолти и кршливи

 8. Видот слабее

 7. Не помните добро како порано

 6. Да да, помнењето оди потешко :-)

 5. Станувате почувствителни на собна температура

 4. Прекумерна влакнатост во носот и ушите

 3. Кожата ја губи својата еластичност

 2. Масните наслаги се таложат неконтролирано

 1. Телото се смалува

 

 

www.doktori.mk, 17.12.2011

Последна вест

Најчитани статии - занимливости