Оптички илузии - Неверојатната коцка на Франсоа Абелан

во продолжение на рубриката - оптички илузии

 

Оваа извонредно уметничко дело се наоѓа во "Parc de Bagatelle" во Париз. Авторот Франсоа Абелан го нарекол "Каде сме?".

Кога го гледаме од еден агол личи на правилна коцка, меѓутоа како изгледа "коцката" од другата страна? Одличен пример за тридимензионална оптичка илузија.

 

www.doktori.mk, 22.10.2011

Последна вест

Најчитани статии - занимливости