Островот Сокотра - галерија на слики

продолжение на статијата

- Алое вера - тајната на Клеопатра -

"...Една друга ЛЕГЕНДА вели дека Александар Македонски водел битки за да го запоседне островот Сокотра (денешен Јемен) во 333 п.н.е, за да дојде до што повеќе свежа алое вера, а причината е една – со сокот од алое вера да ги излечи раните на неговите војници. Станува збор за историската битка кај Ис..."

Погледнете ги вчудоневидувачките, вонземски убавини на живописниот остров Сокотра во Јемен.

изборот го направи А.Т.

>>>кон статијата Алое вера - тајната на Клеопатра >>>

www.doktori.mk, 19.07.2011

Последна вест

Најчитани статии - занимливости