7 едноставни совети за намалување на стресот

Стресот е составен дел од нашите животи. Предизвикан е од повеќе фактори: напорната работа, грижата за семејството, секојдневните проблеми и нервози...

Д-р Метју Х. Ердељи, професор по психологија, препорачува седум корисни совети со кои ќе го намалите стресот:

  • 1. Вежбајте редовно;
  • 2. Променете ја дневната исхрана;
  • 3. Внесувајте витамини;
  • 4. Дишете длабоко;
  • 5. Најдете време за самите себе;
  • 6. Смејте се;
  • 7. Чувајте миленичиња и грижете се за нив.

Со намалувањето на стресот ќе ја зголемите сопствената продуктивност, ќе го зачувате здравјето и повеќе ќе уживате во животот.

www.doktori.mk, 09.04.2011

Најчитани статии - животен стил

Последна вест