Плодовите на летото

Плодовите на летото
И ова лето како и секое друго ни носи примамливи, сочни, вкусни и освежителни овошја. Летните овошја се совршен десерт (и тоа без приготвување) за дома, на пикник, на плажа, додека пешачите во природа ... Од друга страна пак, зеленчуците специфични за оваа сезона се вистинско водено освежување. Од денес започнува серијалот кратки статии посветени на нутритивните вредности на секое овошје поединечно. Доколку испуштиме некое кое ви е омилено и за кое душа давате, ви стоиме на располагање за дополнување на листата.
Погледнете ги статиите од рубриката: