Доктори.мк | Здрава насмевка за среќно дете: прашања и одговори|zdrava-nasmevka-za-srekno-dete-prasanja-odgovori | Портал за медицина и здравје

Здрава насмевка за среќно дете: прашања и одговори

доктор по стоматологија
Здрава насмевка за среќно дете: прашања и одговори

Драги родители,

Вие ја креирате насмевката на Вашето дете. Освен преку генетиката, треба да се грижите за оралното здравје како дел од севкупното здравје на Вашето дете, а тоа подразбира да внимавате на исхраната која ја внесува детето, да го научите како правилно треба да ги мие запчињата и редовно да го носите на контролен преглед кај стоматолог.

Погледнете ги статиите од рубриката: