тимот на Доктори.мк
м-р д-р Дијана Шуменковска
м-р д-р Дијана Шуменковска
магистер по стоматолошки науки
 
 

Д-р Дијана Шуменковска е родена 1987 год. во Струга. Основно и средно образование завршува во родниот крај. Дипломира на Стоматолошкиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје во 2010 год.

Истата година се запишува на постдипломски студии на Стоматолошкиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ – Скопје. Во 12.2011 успешно ги завршува постдипломските студии, со што станува најмладиот магистер по стоматолошки науки во Р Македонија.


За Доктори.мк
Доктори.мк е место каде што новите научни достигнувања од областа на медицината стануваат се поблиски до читателите. Портал кој е доста поучен, интересен со корисни и занимливи совети за здравјето. Секоја чест на основачите и на нивната креативна идеа. Ова е најдобриот начин за запознавање со стручни медицински термини, брзо и лесно пронаоѓање на установи и доктори во нашата земја, советувалиште за зачувување на најголемото богатство – здравјето. Огромно задоволство ми е што сум дел од тимот на Доктори.мк. “Живеј мудро, живеј здраво“.
Работно искуство
  • 2007-2008 - Делегат во Собрание на Сојуз на студенти по стоматологија на Македонија 
  • 2008 - Член на Организационен Одбор на на 15ти Меѓународен научен конгрес на студенти по стоматологија 
  • 2008-2009 - Потпретседател на Сојузот на студенти по стоматологија на Македонија 
  • 2008-2010 - Член на Наставно-Научен Совет на Стоматолошки факултет 
  • 2008-2011 - Делегат во Собрание на Студентски Парламент на УКИМ 
прочитај повеќе...
Стручно-научни трудови
  • Царчева Д., Шуменковска Д. Рендгенските снимки како помошно средство во дијагностицирањето на апроксималните кариозни лезии. 14-ти Меѓународен научен конгрес на студентите по стоматологија (Абстракт), Охрид, 2007 
  • Шуменковска Д., Костадинова М. Академски испитен стрес и саливарни протеини. 15-ти Меѓународен научен конгрес на студентите по стоматологија (Абстракт), Охрид, 2008 
  • Шуменковска Д. Лоши навики и нивно влијание врз дентофацијалните структури. 16-ти Меѓународен научен конгрес на студентите по стоматологија (Абстракт), Струга, 2009
прочитај повеќе...
Листа на статии од авторот: