тимот на Доктори.мк
Даниела Ристовска
Даниела Ристовска
медицинска сестра техничар
 
 

Даниела Ристовска е родена на 29.05.1989 во Делчево. Половина од средното образование го завршува во гимназијата „М.М.Брицо“ во Делчево по што се преселува во Њу Џерси, САД, каде го продолжува средното образование. Во 2008 се запишува на факултет во Њу Јорк, каде е до 2011 г., по што се здобива со титулата дипломирана медицинска сестра техничар. Дипломира со висок просек и добива златен орден. Во секој семестар по просек е меѓу најдобрите 10 и добива пофалници за добриот просек. Практичниот дел од факултетот го минува во една од најдобрите болници во Менхетен и Бруклин, Њу Јорк.


За Доктори.мк
Доктори.мк е место каде здравствените работници и студенти можат да разменуваат искуства и со тоа да се здобиваат со знаења и новини за медицината и општиот живот. Навистина ми е мило што можам да бидам дел од тимот.
Листа на статии од авторот: