тимот на Доктори.мк
д-р Бојан Шешоски
д-р Бојан Шешоски
доктор на медицина
 
 

-главен уредник-

Д-р Бојан Шешоски, роден 1985г во Охрид. Основно и средно образование завршува во Охрид. Дипломира на Mедицинскиот факултет при Универзитетот "Св. Кирил и Методиј" од Скопје во 07.2009г со просечен успех 9.62.

професионално искуство

  • доктор на медицина -  ЈЗУ "Завод за превенција, лекување и рехабилитација на кардиоваскуларни заболувања" - Охрид  (2010-во тек)
  • посетува едномесечен тренинг на Клиниката за ортопедија при Медицинскиот универзитет во Грац, Австрија (08.2009)
  • како член на ССММ (Сојуз на студенти по медицина на Македонија) работи во одделот за студентски размени како локален офицер за размена (LEO) во Охрид (2004/2009); Учествува на субрегионален тренинг на IFMSA-Меѓународна федерација на медицинските студентски асоцијации (05.2009)

останато

  • Претставник на Р Македонија во следните младински лидерски програми:
    • “Seeds of Peace - international conflict resolution program” - програма поддржана од Обединетите нации. Учесник на два едномесечни кампови во Мејн, САД и повеќе работилници (2001- 2011);
    • учествува во SEEYLI (Младински лидерски институт за југоисточна европа) во Балтимор, Мериленд, САД - програма на Стејт департментот на САД администрирана од ИОО, IDEA и Towson University (2002);
    • учествува во меѓународниот проект “Children of Аbraham" (2004г);

За Доктори.мк
Живеј мудро , Живеј здраво :-)
Листа на статии од авторот: