тимот на Доктори.мк
Ангела Талевска
Ангела Талевска
студент по медицина
 
 

Ангела Талевска е родена на 07.02.1994 во Битола.

Средното образование го завршува во гимназијата “Јосип Броз Тито”- Битола, со одличен успех. Моментално е студент на Медински факултет, на Универзитетот Св.Кирил и Методиј Скопје, втора година, насока-општа медицина. Воедно е член на ЕМСА и ММСА, во склоп на факултетот. Активен учесник е на конгреси и семинари со презентирање на свои трудови. Има одлично познавање на англиски, француски јазик и информатичка технологија. Слободното време го користи за едукација, читање книги и надградување во областа на медицината. Освен тоа, сака да танцува и да спрортува. Се занимава со Орифлеим, каде што има достигнато менаџерско ниво.


За Доктори.мк
Сметам дека Доктори.мк е веб сајт од кој се стекнуваме со знаења од областа на медицината кои можат да ни помогнат во понатамошното унапредување.
Листа на статии од авторот: