тимот на Доктори.мк
д-р Александар Милосављевиќ
д-р Александар Милосављевиќ
доктор на медицина
 
 

Д-р Александар Милосављевиќ е роден на 09.10.1989 во Скопје.

 • 1996-2004 ОУ “Љубен Лапе” – Скопје.
 • 2004-2008 ДСУ “Марија Кири Склодовска” – Скопје.
 • 2008-2014 Медицински Факултет – Скопје.
 • 2011 Волонтер во Хируршката Клиника “Св.Наум Охридски” во Скопје на одделот за Урологија.
 • 2012 Волонтер на КАРИЛ во клинички центар “Мајка Тереза” – Скопје.
 • 2014 Волонтер на Институтот по Клиничка Фармакологија и Токсикологија во Скопје.
 • 2013-2014 Стажирање во клинички центар “Мајка Тереза” и Хируршката клиника “Св.Наум Охридски” – Скопје.
 • 2009 Учество на симпозиумот “Новости во Педијатрија” во Скопје.
 • 2012 Учество на 36-от Интернационален медицински научен конгрес на студенти по медицина и млади лекари во Охрид.
 • 2011-12 Добива државна стипендија.
 • 2012-14 Добива приватна стипендија од фондацијата “Трајче Мукаетов” – Алкалоид.

ЈАЗИЦИ

 • Српско-хрватски, англиски и моментално изучување на германски.

СТРУЧНИ ИНТЕРЕСИ

 • Кардиологија, Неврологија, Неврохирургија, Психијатрија и Клиничка Фармакологија.

За Доктори.мк
Мило ми е што ја имам честа да бидам дел од Доктори.мк, еден прекрасен портал кој овозможува да се едуцираме, доучуваме и осознаваме различни видови информации од областа на медицината, стоматологијата, фармакологијата и психологијата. Порталот го има тој потенцијал да ја подигне свеста кај народот за осознавање и спречување на разни видови болести, а со тоа да има подобрување на здравјето и унапредување на животот. Се надевам дека и моите статии ќе придонесат во остварувањето на тој потенцијал.
Листа на статии од авторот: